Van herintreden naar horizon verbreden: werken bij BASS

Ze brengt het hart optimaal in beeld, beoordeelt de echo’s kundig en zowel patiënten als cardiologen kunnen op haar rekenen: Alida (37) werkt nu zo’n 8 jaar als echocardiografist. Na een tijdelijke stop, namen de professionals van BASS Heart for Solutions haar weer mee in de steeds innoverende wereld van cardiologie. Na deze inwerkperiode, is Alida weer helemaal up and running!

Herintreden als echocardiografist met BASS Heart for Solutions

Iets medisch doen, maar dan wel met het stukje techniek: de wens van Alida waarmee ze in aanraking kwam met het cardiologische vak. Na een periode van werken en leren, kon ze uiteindelijk aan de slag als echocardiografist. Na verloop van tijd kwam deze carrière een paar jaar on hold te staan. Of herintreden dan niet een grote stap is? Een vriendin van Alida wist hierop het antwoord: BASS Heart for Solutions. “Zij werkte in loondienst én eens in de twee weken voor BASS. Ze vroeg me of dit niet iets voor mij was. Tsja, ik ben het vak ook tijdens mijn stop ontzettend leuk blijven vinden”, vertelt Alida. “Ik was zelf nog niet bekend met medisch detacheringsbureaus, dus ik ging er blanco in. Dat ik bij BASS mijn eigen rooster kon bepalen, was uiteindelijk wel de doorslaggevende reden om het ook te proberen”.

Dat Alida er al een tijdje uit was? Dat was voor BASS geen probleem. “Ik begon met een inwerkperiode om te kijken of mijn kennis nog up to date was. Hierin werd ik begeleid door professionals van BASS. Ik moest natuurlijk wel weer een aantal updates door om weer echo’s te kunnen maken, maar daar heb ik uitgebreid de kans voor gekregen”, blikt Alida terug. “Er werd goed gemonitord om te kijken wanneer ik het weer zelfstandig kon. Dit was een fijne opstap”. En nu? Nu is Alida alweer twee jaar vol zelfvertrouwen aan de slag als echocardiografist via BASS.

Werken via BASS verbreedt je horizon

Hoe ziet een werkdag van een echocardiografist eruit?

Alida’s werkdagen zijn erg afwisselend: één van de dingen die werken als echocardiografist volgens haar zo leuk maakt. “Gedurende mijn werkdagen roep ik patiënten op en maak ik echo’s”, vertelt Alida. “Tijdens zo’n echo kijk ik naar de pompfunctie van de linker- en rechterharthelft, de dimensies en wanddiktes, de hartkleppen, en de grote vaten. Zo bekijk ik bijvoorbeeld of er mogelijk een verkalking/lekkage is bij de hartkleppen. Hiervan maak ik vervolgens een echoverslag, waardoor de cardioloog weet wat er moet gebeuren. Soms overleggen we of hij zich erin kan vinden en of het verantwoord is dat de patiënt naar huis gaat bij eventuele afwijkende bevindingen. De cardioloog is uit eindelijk altijd degene die beoordeelt. Dit niet alleen: op sommige dagen assisteer ik weer bij slokdarm- en contrastecho’s”.

Werken als echocardiografist: sociaal en technisch

Het allerleukste aan werken als echocardiografist? Naast de afwisseling, noemt Alida het contact met patiënten, collega’s en de artsen: “Je leert in de verschillende ziekenhuizen veel mensen kennen. Daarnaast vind ik het leuk om zo goed mogelijk een complete echo neer te zetten. Had ik alleen het technische gedeelte gehad? Dan zou ik het sociale aspect weer missen. De combinatie van het sociale gedeelte, de techniek en de verslaglegging maakt mijn werk zo leuk en afwisselend”, aldus Alida.

“Het leuke aan medisch detachering is dan weer dat je op verschillende locaties ingewerkt wordt en hierdoor nieuwe dingen leert. Je moet bij elke nieuwe opdracht het ziekenhuis leren kennen en die mogelijkheid is er iedere keer. Daarnaast is het prettig dat BASS op veel verschillende locaties in Nederland actief is. Er zijn genoeg mogelijkheden om binnen je eigen regio aan de slag te gaan!”

Het leuke aan medisch detachering is dat je op verschillende locaties ingewerkt wordt

BASS Heart for Solutions: ontzorgd worden

BASS biedt, volgens Alida, vrijheid. “Werken via BASS verbreedt je horizon omdat je kan kijken hoe het er in een ander ziekenhuis aan toe gaat. Die kennis kan je weer toepassen bij andere ziekenhuizen of op je eigen werkplek. BASS is daarnaast makkelijk te bereiken bij vragen: ze zijn altijd bereid te helpen en je wordt goed begeleid. Ik kan gewoon mijn uren doorgeven en dan wordt er een overzichtelijk rooster gemaakt. Ook over de uitbetaling hoef ik me geen zorgen te maken. Alles wordt op tijd geregeld. Kortom, je wordt helemaal ontzorgd!”

Herintreden na een periode er uit te zijn geweest? BASS Heart for Solutions verlaagt de drempel. Op een flexibele, vertrouwde manier weer aan de slag: Alida kijkt er met een positief gevoel op terug. Dat vinden wij fijn om te horen! Wij willen Alida bedanken voor haar ervaringsverhaal. Ook aan de slag via BASS of juist extra kennis binnen jouw team brengen? Neem gerust contact met ons op.