Wij sponsoren TR27 bij Hoek tot Helder

Weer, wind en de gure, klotsende Noordzee. Wij sponsoren de mannen van TR27 bij Hoek tot Helder: ’s werelds langste ééndaagse ‘downwinder’ van 130 km lang. Het doel van het evenement? Geld ophalen voor de Hartstichting. Met de opbrengst wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van methoden om de harten van patiënten met hartfalen volledig te genezen. Wij zijn trots om Sjoerd, Guido, Tsjalling en Rob te sponsoren tijdens de tocht der tochten!

Van Hoek tot Helder naar de Hartstichting

Tsjalling Dijkstra, één van de kitesurfers van TR27, kijkt uit naar het evenement. “Ik kitesurf inmiddels meer dan 12 jaar”, vertelt hij. “De afgelopen 2 jaar ben ik geïnspireerd door andere kitesurfers die meededen. Ik sprak daarom met medesurfer Guido over Hoek tot Helder en het samen surfen met een doel. 130 km kiten over de gure Noordzee vraagt immers om een goede voorbereiding. De kaarten waren binnen een minuut uitverkocht, maar wij hebben ze kunnen bemachtigen.” Het doel betekent veel voor Tsjalling. “Mijn vader heeft meerdere bypass- en hartoperaties gehad. Daar schrik je van, want hij is echt een sterke vent. Ik ben blij dat ik een steentje bij kan dragen door op deze manier een goed doel te steunen”, aldus Tsjalling.

TR27 x BASS Heart for Solutions

“Ik zit met Emiel Bakker van BASS Heart for Solutions in een ondernemersclub, dus wij spreken elkaar regelmatig”, vertelt de kitesurfer. “Zodoende kwam ook dit evenement aan bod. Emiel was direct super enthousiast en wilde hier ook meer voor betekenen. Het doel past natuurlijk ook ontzettend goed bij BASS.” Emiel Bakker, eigenaar van BASS Heart for Solutions: “Dit doel vinden wij zo ontzettend belangrijk, dus ik wilde hier inderdaad graag meer voor betekenen.” En zo startte de sponsoring van BASS x TR27 bij Hoek tot Helder.

Trainen in weer en wind

Kiten van Hoek van Holland tot Den Helder is niet zomaar een tocht. “Normaal surf je een uurtje of 2 en dan maak je vooral verticale meters. Zo hoog mogelijk springen! Dat is nu wel even anders met 130 km aan ruige zee die je moet overbruggen. Om te trainen, verlengen we de stukken die we kiten steeds meer. Zo gingen we laatst van Wijk aan Zee tot net onder Den Helder. Een listig stuk. Daarvoor hebben we ook eens van Camperduin naar Den Helder gekitesurft en toen belandden we bijna op Texel omdat we te ver gingen”, lacht Tsjalling.

“Het is nog best een puzzel hoor, want er moet wind zijn, de windrichting moet goed zijn én de agenda’s moeten op elkaar afgestemd worden. Als je aan downwinden doet, moet je namelijk eerst naar het eindpunt om daar een auto neer te zetten, dan moet je naar het beginpunt en ga je het water op. Als je dan bij het eindpunt bent, moet je ook weer naar het startpunt om die auto weer op te halen. Logistiek is het dus nog best een dingetje.”

Steun TR27 bij de tocht der tochten

Van 19 augustus t/m 5 november 2023 wordt het windraam geopend voor de zesde editie van Hoek tot Helder. “5 dagen van tevoren worden we stand-by gezet. 4 maanden lang moet je je agenda leeg kunnen maken. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je op een gegeven moment gebeld wordt en je dan het water op moet”, aldus Tsjalling. “Ik vind het echt een geweldig idee dat er zo’n leuk evenement wordt georganiseerd waar zo’n belangrijk doel aan wordt gekoppeld.”

Team TR27, het team van Ronde Tafel 27 Sneek, is volop aan het trainen en op weg om minimaal €6000 binnen te halen voor de Hartstichting. Wij zijn trots hen hierin te steunen. Ook een bijdrage leveren? Dat kan hier!