Tekort aan personeel in de zorg? Huur medisch professionals in!

Een onderwerp dat niemand in de zorg ontgaat: tekort aan personeel in de zorg. Gekwalificeerd zorgpersoneel vinden? Dat is lang niet meer zo eenvoudig. Veel ziekenhuizen en medisch instellingen gaan hierom een samenwerking aan met een medisch detacheringsbureau. Wat het inhoudt en waarom het inhuren van medisch professionals veel voordelen biedt? Wij vertellen je meer!

Wat houdt detacheren in de zorg in?

Medisch detacheren in een vogelvlucht: het houdt in dat een ziekenhuis een zorgspecialist bij ons inhuurt voor een bepaalde tijd. Deze werknemer is bij ons in dienst met een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst. Vervolgens detacheren wij degene bij het desbetreffende ziekenhuis voor een afgesproken duur. Alle professionals die via BASS werken, zijn in het bezit van de juiste opleiding en werkervaring om de opdracht. Dit geeft een afdeling/team direct verlichting van de werkdruk en maakt dat de werkzaamheden vlot opgepakt kunnen worden.

De oplossing voor een tekort aan personeel in de zorg

Als het om zorg gaat, kunnen er natuurlijk geen concessies gedaan worden. Is er sprake van uitval door bijvoorbeeld ziekte of verlof? Of is er een speciaal project waar specifieke kennis en vaardigheden voor nodig zijn? Dan wil je ervan verzekerd zijn dat je kwaliteit kan blijven leveren. Een tekort aan personeel in de zorg maakt dat het lastig is om deze invulling te vinden. Door dit uit handen te geven aan een gespecialiseerd, medisch detacheringsbureau, ben je verzekerd van personeel met kennis en ervaring. Zij worden namelijk met zorg geworven en geselecteerd. Doordat dit cardiofysiologisch personeel in meerdere ziekenhuizen mee heeft kunnen werken, brengt deze professional veel kennis en nieuwe inzichten met zich mee. Kortom, de juiste aanvulling voor jouw team en/of project!

De voordelen van medisch detachering op een rij

Medisch detachering betekent niet alleen kwaliteit, maar ook een meer flexibiliteit. Het is een antwoord op het tekort aan personeel in de zorg. Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een medisch detacheringsbureau op een rij:

  • Flexibiliteit: makkelijk in kunnen spelen op fluctuaties in drukte of veranderingen in het team? Met het inschakelen van een medisch detacheringsbureau kun je snel schakelen
  • Extra kennis: door het instromen van nieuwe zorgspecialisten, krijg je een frisse wind in het team/de organisatie. Gedetacheerde zorgmedewerkers brengen namelijk nieuwe inzichten met zich mee. Een nieuwe dynamiek!
  • Continuïteit: wanneer je zorgmedewerkers inhuurt voor een bepaalde periode, ben je verzekerd van continuïteit in jouw team/bedrijfsvoering
  • Werving & selectie uit handen: het vinden van nieuwe medewerkers is een tijdrovend proces. Een detacheringsbureau scheelt tijd. Wij nemen dit namelijk uit handen. Wat zijn jouw wensen en waar moet een zorgmedewerker aan voldoen? Wij selecteren een specialist die het best bij jouw team/project past. Kortom, zo kun jij snel verder!
  • Het beheren van risico’s: voor gedetacheerde medewerkers gelden andere regels dan voor de specialisten die je vast in dienst hebt. Werkgeversrisico’s bij ziekte en ontslag worden namelijk door ons gedragen

Tekort aan personeel in de zorg? BASS!

Cardiofysiologisch- of voor de longfunctie personeel nodig? Wij zorgen voor een passende oplossing voor jouw team of project. Met ons netwerk van gespecialiseerd personeel door heel Nederland met ruime ervaring, gaan wij altijd voor de kwaliteit van de match. Van laborant tot pacemakerspecialist: wij bieden de oplossing voor jouw tekort aan personeel in de zorg. Meer informatie of kennismaken? Neem gerust contact met ons op!