“Geen dag is hetzelfde als interventie HCK laborant”

Op één plek zijn en één ding doen? Dat is niets voor Sandy van Wunnik (50). Ze volgde de opleiding tot A verpleegkundige, maar hier stopte ze niet. Als medische duizendpoot doet ze namelijk het liefst van alles wat. Zo belandde ze op de hartfunctieafdeling, waar ze haar passie vond. In één ziekenhuis? Liever niet. Hier kwam BASS Heart for Solutions om de hoek kijken.

BASS Heart for Solutions: een nieuwe stap

Hetzelfde team, hetzelfde ziekenhuis. In loondienst zijn was voor Sandy ruim 22 jaar de werkelijkheid. Net als de medische wereld nooit hetzelfde is, veranderde ook de werkcultuur onder de collega’s. Maar na al die jaren nog iets anders doen? Natuurlijk! Wie zijn ogen openhoudt, vindt wat. Zo ook Sandy: “Ik was, na al die jaren in loondienst, er aan toe om iets anders te doen. Zo vond ik BASS Heart for Solutions op LinkedIn en dacht: ik ga gewoon eens bellen. Informatie vragen staat vrij, toch? ”. Nu, 2,5 jaar later, heeft ze naar eigen zeggen ‘nog geen minuut’ zonder werk gezeten.

De wereld van medisch detacheren

“Werken via een medisch detacheringsbureau is een nieuwe wereld. Een wereld die goed bevalt!”, aldus Sandy. Vier dagen per week werkt ze via BASS als interventie HCK laborant. Wat ze allemaal doet? Haar werkzaamheden lopen erg uiteen. “Ik werk op een soort semi OK-complex. Daar werk ik met röntgenstraling, waarmee wij de kransslagaders rondom het hart in beeld brengen. Dan kijken wij wat er aan de hand is en behandelen het als dat nodig is. Denk aan dotteren, het plaatsen van een stent wanneer er sprake is van een vernauwing, of pacemaker/ICD implantaties”, vertelt ze.

“Als verpleegkundige assisteer je de cardioloog aan de operatietafel. Daar omheen houd ik me bezig met het technische gedeelte. Dan bedien ik het apparatuur en noteer ik bijvoorbeeld de gebruikte materialen/medicijnen in het computersysteem. Een andere werkzaamheid is de omloopfunctie: dan houd ik de patiënt in de gaten en geef ik materialen steriel aan de cardioloog”. Een andere kant van het vak, is dat het voorkomt dat iemand overlijdt: “Het hoort erbij, maar dat zal nooit wennen”, aldus Sandy.

Werken via een medisch detacheringsbureau is een nieuwe wereld. Wel een wereld die goed bevalt!

Het werk als interventie HCK laborant: is geen dag hetzelfde

Hoe Sandy’s werkdag eruitziet? Dat is lastig te omschrijven. Wanneer ze ’s ochtends haar bed uit stapt, weet ze nog niet wat haar te wachten staat. “Mijn dagen zijn erg uiteenlopend. Je weet eigenlijk nooit wat een dag je brengt. Meestal begint de werkdag om 8 uur met een kop koffie en dan ga ik naar de hartcatheterisatiekamer. Dan check ik of we alles bij de hand hebben voor wanneer er sprake is van een acute situatie. Ik leg medicijnen klaar en regel alles wat nodig is voor een procedure. Meestal staan de patiënten gepland, maar soms gaat ineens de telefoon in verband met een spoedgeval. Dan moet je snel schakelen, maar de patiënt op tafel moet natuurlijk ook goed behandeld worden”, vertelt Sandy. Heeft ze net het ene telefoontje gehad? Dan komt soms de volgende alweer. Kortom, elke dag is anders!

De voldoening van het werken als HCK laborant

Het leukste aan haar werk? Dat is de voldoening die het geeft als ze iemand goed heeft kunnen helpen. “Het contrast van hoe iemand eruitziet wanneer ze met spoed binnen worden gebracht en na onze hulp, is groot. Na bijvoorbeeld het dotteren zie je ze opknappen en dan hebben ze weer praatjes. We werken in een klein team en zijn echt op elkaar aangewezen. Het geeft dan een goed gevoel dat we het samen hebben kunnen volbrengen!”, vertelt Sandy trots.

Ik denk dat medisch detacheren steeds populairder wordt en dat begrijp ik

De voordelen van BASS Heart for Solutions

Al weet Sandy niet altijd wat een dag haar zal brengen, één ding is zeker: ze zit niet stil. Laat dit ook precies zijn waar ze blij van wordt in haar werk! Af en toe heeft ze contact met BASS en wordt haar gevraagd of het werk haar nog goed bevalt. Daar kan ze kort en bondig op antwoorden: ja! “Alles wordt gewoon geregeld door Emiel. Ook wanneer ik een dag naar een ander ziekenhuis moet. Hij doet tevens niets zonder met mij te overleggen”, aldus Sandy. “Ik kan mijn eigen rooster bepalen en ik word snel betaald. Dat is wel echt uniek. Het is leuk om overal te werken. Vind je het ergens niet leuk, dan kan je dat gewoon zeggen. Ik denk dat medisch detacheren steeds populairder wordt en dat begrijp ik!”

Wij willen Sandy bedanken voor haar ervaringsverhaal! Ook werken via BASS Heart for Solutions of juist hardwerkende medisch specialisten inhuren? Neem gerust contact met ons op.