Erny over werken via BASS Heart for Solutions

Al haar hele werkzame leven werkt Erny van Veldhuizen (53) in de gezondheidszorg. Eerst als verpleegkundige, daarna als hartfunctielaborant. In 2017 kwam er iets nieuws op haar pad: BASS Heart for Solutions. Wat ze vandaag de dag doet en wat BASS hierin voor haar heeft betekend? Erny vertelt er meer over in dit ervaringsverhaal!

Een geslaagde zoektocht naar afwisselend werk

De wereld van de gezondheidszorg staat nooit stil. Dit is precies waar Erny naar zoekt: afwisseling. Haar passie voor de zorg? Die zet ze het liefst in bij meerdere ziekenhuizen. Hier begon het een aantal jaren geleden te kriebelen. “Ik was toe aan iets nieuws. Elke dag dezelfde werkgever, hetzelfde ziekenhuis en dezelfde afdeling? Dat is voor mij niet zo uitdagend”, aldus Erny. “Zo kwam BASS Heart for Solutions op mijn pad. Ik kende eigenaar Emiel al van een eerdere samenwerking. Hij vertelde mij over BASS en ik dacht: ‘laat ik het eens proberen’”. Ervaring met een medisch detacheringsbureau? Die had ze nog niet. “Ik ben er helemaal blanco ingegaan”, blikt ze terug. Met succes: dat ‘eens proberen’ veranderde in een succesvolle samenwerking van inmiddels ruim 6 jaar.

Ik doe veel ervaring op

Vandaag de dag werkt Erny als pacemaker/ICD technicus via BASS en is ze ook actief op het gebied van hartkatheterisatie. “Ik ben 3 dagen per week bij een vast ziekenhuis te vinden en 1 á 2 dagen werk ik voor BASS. Die afwisseling is leuk! Je kijkt steeds voor een bepaalde periode achter de schermen bij een ander ziekenhuis. Overal gaat het anders en daar leer je veel van. Soms denk ik: ‘goh, dit is ook wel wat voor ons!’ Ik doe veel ervaring op”.

Het gemak van een medisch detacheringsbureau

De variërende projecten en ervaringen die Erny aan haar lijst toe kan voegen? Die worden zorgvuldig voor haar geselecteerd. Een groot voordeel: hier hoeft ze zelf niets voor te doen. “Vanuit BASS wordt er allereerst een voorstel gedaan. Als ik interesse heb, word ik ingepland. Alles wordt in overleg gedaan en ik kan zelf aangeven wat ik wil. BASS weet bijvoorbeeld dat ik één dag per week wil werken en dat wordt geregeld. Die vrijheid is belangrijk voor mij”, vertelt Erny. “Heb ik een dag ineens een cursus? Dan kan er gewoon geruild worden”. Naast de vrijheid, biedt het werken via BASS haar zekerheid: “Wanneer je als zzp’er aan de slag gaat, moet je zelf op zoek gaan en veel regelen. Ik vind het zelf juist prettig dat alles nu voor mij geregeld wordt. Zo hoef ik dus niet te zoeken en word ik altijd op tijd uitbetaald. Ik hoef eigenlijk alleen maar mijn dagen op te geven en dat vind ik wel makkelijk!”

Ik hoef eigenlijk alleen maar dagen op te geven en dat vind ik wel makkelijk!

Het wisselende werk van een veelzijdige pacemaker/ICD technicus

“Wat ik doe? Van alles! Zo zit ik regelmatig op de polikliniek. Dan controleer ik de pacemaker/ICD, signaleer ik het wanneer het niet goed gaat, stel ik instellingen bij en assisteer ik bij het inbrengen van het apparaatje. Moet iemand met een pacemaker/ICD geopereerd worden? Dan zorg ik ervoor dat dit veilig kan gebeuren. Op de hartkatheterisatie assisteer ik de cardioloog dan weer bij de hartkatheterisatie”, vertelt Erny. In ieder geval is geen dag hetzelfde: “Hoe mijn werkdag gevuld is, hangt af van het ziekenhuis waar ik ben. Soms ben ik ergens aanwezig voor implantaties of ben ik de hele dag op de polikliniek. Andere dagen ben ik iemands pacemaker/ICD op afstand aan het monitoren. Ook pieperdienst komt voor in mijn takenpakket. Dan word ik gebeld als er iets is”.

Werken via BASS Heart for Solutions een win-win?

Dat Erny veel plezier heeft in haar werk, mag duidelijk zijn: “Het is fijn om medisch teams te kunnen ontlasten en contact te hebben met de patiënten. Ik kan echt wat betekenen voor andere teams, wat natuurlijk ook voor hen prettig is. Er is immers een tekort aan medisch personeel”. Erny noemt het werken via BASS Heart for Solutions een win-win. Soms doet ze bijvoorbeeld ervaring op bij projecten die zelf niet in haar op zouden zijn gekomen. “Het is wel eens gebeurd dat ik een voorstel kreeg en ik dacht: ‘kan ik dit wel?’ Emiel verzekert me dan dat het iets voor mij is. Hij ziet namelijk kansen en weet wat ik kan. Dit is een goede stimulans, want het gaat hartstikke goed!”

Dit is een goede stimulans, want het gaat hartstikke goed

Afwisselend werk, ruime ervaring en korte lijnen

De afwisseling die Erny zocht? Die heeft ze gevonden. Terwijl ze ervaring opdoet bij verschillende ziekenhuizen, heeft ze regelmatig contact met BASS. “De lijnen zijn kort. Vaak hebben we contact over hoe het gaat. Tijdens een project wordt me bijvoorbeeld gevraagd of ik het leuk vind en of ik het wil blijven doen”, vertelt Erny. “Ik beveel BASS zeker aan mijn collega’s en ziekenhuizen aan!”
Wij willen Erny bedanken voor haar ervaringsverhaal! Meer weten of de voordelen van BASS Heart for Solutions ervaren als medisch specialist of medische instelling? Neem gerust contact met ons op!