BASS Heart for Solutions neemt Office Heart Rhythm Support over

Met trots kunnen wij u mededelen dat BASS Heart for Solutions BV per 31 december 2020 het detacheringsbureau Office Heart Rhythm Support (OHRS) en de daarbij behorende werknemers en klanten zal overnemen.

Na een lang traject van informatiewisseling, besprekingen en onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat we dankzij deze overname een nog sterker concept kunnen neerzetten. Dit betekent ook dat we efficiƫnter kunnen werken en ons team, kennis, expertise en werkgebied nog verder kunnen uitbreiden.

De man achter Office Heart Rhythm Support

Jan Bakker is de man achter OHRS, die in 1970 bij Cordis begon als extrudertechnicus om hartcatheters en pacemakers te vervaardigen. Eind 1971 emigreerde hij naar Zuid-Afrika om aan de slag te gaan als leerling perfusionist en pacemakertechnicus op de University of the Witwatersrand in Johannesburg.
In 1975 komt hij toch weer terug naar zijn geliefde Groningen en begint in het UMCG als pacemakertechnicus en leerling longfunctieanalist, waarna hij in het Martini Ziekenhuis een opleiding tot cardiofysiologisch laborant volgt.

Na een korte stop in 1980 bij hetNij Smellinghe, waar Jan als longfunctieanalist en pacemakertechnicus werkzaam was, werd hij bij het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen aangesteld als Hoofd Functieafdelingen. Daar werkte hij 16 jaar met veel plezier, waarna hij besloot de overstap terug naar de werkvloer te maken. In het St. Jans Gasthuis te Weert ging hij aan de slag als katheterisatie medewerker, pacemakertechnicus en opleider.

In 1998 keerde Jan terug naar het noorden om als longfunctieanalist en pacemakertechnicus aan de slag te gaan bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek.
Uiteindelijk richtte hij in 2005 het detacheringsbureau Office Heart Rhythm Support op, dat gespecialiseerd is in het detacheren van ICD/pacemakertechnici, echocardiografisten en longfunctieanalisten.

Zo vader, zo zoon

Emiel Bakker, die als pacemakertechnicus en echocardiografist in de voetsporen van zijn vader is getreden, neemt per 31 december 2020 het bedrijf van Jan Bakker over. Emiel is eigenaar van detacheringsbureau BASS Heart for Solutions BV en onder die naam zal hij verdergaan. Jan Bakker is met zijn ruim 50 jaar ervaring in de longfunctie en cardiologie een waardevolle kracht; hij wordt dan ook aangesteld als adviseur bij BASS Heart for Solutions BV.